Side
Side - o întâlnire fascinantă între istorie și relaxare în inima Rivierei Turcești
Exotic beach
Exotic beach

Descoperă istoria și frumusețea antichității la Side

Side este o destinație turistică populară în Turcia, care oferă o combinație unică între istorie și frumusețe naturală. Orașul a fost fondat în secolul al VII-lea î.Hr. și a fost un important port comercial în perioada antichității. Astăzi, vizitatorii pot explora ruinele antice și templele impresionante care au supraviețuit peste 2000 de ani. Printre cele mai notabile atracții se numără Templul lui Apollo, Teatrul roman și Agora.

Vrei ofertă de vacanță în Side? Completează formularul de mai jos:

Îți oferim o vacanță de neuitat!

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Natură impresionantă

Plaja Side este o atractie deosebită, cu nisip fin și ape cristaline, potrivită pentru baie și relaxare. De asemenea, rezervația naturală Manavgat River Delta, situată la doar câțiva kilometri de Side, este un loc ideal pentru observarea păsărilor și a vieții sălbatice din regiune.

Istorie bogată

Ruinele orașului antic Side sunt o atracție principală pentru cei interesați de istoria și cultura regiunii. Aici puteți vedea ruinele templului Apollo, teatrul antic, băile romane și zidurile antice ale orașului.

Oportunități de relaxare

Hammamul turcesc tradițional este o modalitate minunată de a vă relaxa și de a vă răsfăța în timpul șederii dumneavoastră în Side. În plus, o plimbare prin orașul vechi și portul Side oferă o atmosferă liniștită și pitorească.

Gastronomie delicioasă

Side este cunoscută pentru bucatele sale tradiționale turcești. În special, pâinea turcească proaspătă, kebaburile suculente și dulciurile locale sunt de neratat. În plus, Side este renumită pentru sucurile sale naturale de portocale și grenade, care sunt delicioase și răcoritoare în timpul verii.

Călătorie în trecutul glorios al Side-ului: Explorarea siturilor istorice și plajelor exotice

Alte atracții din Side

Exotic beach
Exotic beach

Descoperă frumusețea și relaxarea într-o vacanță de neuitat la Side

De-a lungul secolelor, Side a fost influențat de diferite culturi, inclusiv romane și bizantine. Acest lucru se reflectă în patrimoniul cultural bogat, care include ruine antice impresionante, cum ar fi amfiteatrul și Templul lui Apollo. De asemenea, există și o varietate de muzee care prezintă istoria și cultura locului. Pe lângă patrimoniul cultural, Side are și unele dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, cu nisip fin și ape cristaline. De la plaja Cleopatra la plaja Titreyen Göl, există o varietate de opțiuni pentru a te bucura de soare și de mare. În plus, există o varietate de sporturi acvatice, precum windsurfing și kitesurfing, pentru a-ți satisface pofta de aventură.