Skipass inclus!
San Candido – Ospitalitate italiană!

Primitorul orăşel San Candido - Innichen în limba germană - este situat la o altitudine de 1175 m în Hochpustertal, la graniţa cu Austria. Înconjurat de minunatele vârfuri ale Dolomiţilor şi de mări întunecate de "moor", orăşelul primitor vă aşteaptă datorită situării ideale în parcul natural Dolomiţii Sextner nu doar cu natură de vis ci şi multe posibilităţi de agrement. În special primitoarea zonă pietonală şi posibilităţile de cumpărături merită o vizită. Dar în primul rând sunt bineînţeles numeroasele pârtii, cele care asigură distracţia şi buna dispoziţie. În plus în jurul San Candido aveţi posibilităţi bune de derdeluş, drumeţii cu rachetele de zăpadă şi tururi de schi.

După zi o la schi în domeniul schiabil preferat de familii este mai linişte. Cu toate acestea aveţi posibilitatea de petrecerea timpului liber la una din cabanele rustice sau restaurantele, cafenelele tipice. Pentru cei care doresc să petreacă timpul cu alte activităţi au posibilitatea să aleagă între patinoar şi derdeluşuri pentru săniuş din împrejurimi. Dacă vă doriţi ceva mai liniştit puteţi alege una din traseele de drumeţii cu privelişte deosebit de frumoasă la munţii Dolomiţii. O altă opţiune este să participaţi la o plimbare ghidată cu racheta de zăpadă. Sau dacă vă doriţi ceva mai comod puteţi să alegeţi o plimbare cu sania. Pe lângă toate acestea o altă ofertă este parcul de aventură "Acquafun" chiar în San Candido unde vă puteţi relaxa şi distra în acelaşi timp.

Cu skipass-ul "Dolomiţii Drei Zinnen" aveţi acces la 100 de kilometri de pârtii - acoperiţi de 38 de instalaţii pe cablu. Alta Pusteria, cunoscută şi ca Hochpustertal oferă printre staţiunile Sesto, San Candido şi Dobbiaco mai multe domenii schiabile mai mici cu multă varietate cu pârtii line pentru începători şi familii, pârtii exigente pentru avansaţi dar şi pentru cei cu un stil liniştit de schi, precum şi extreme pentru experţi. Chiar în San Candido vă stau la dispoziţie 8,5 km de pârtii în domeniul schiabil Haunold. Cea mai mare selecţie de pârtii o oferă cu cca. 75 km domeniu schiabil Sesto/Monte Elmo - Croda Rossa, de accesat de la Sesto şi de la Versciaco. Mai jos de pereţii stâncoşi ai Rotwandspitze duc şi câteva pârtii mai dificile, com ar fi de exemplu "Holzriese 2", una din cele mai abrupte din Italia. Porţiunea are o înclinare de 71 % (!) şi acoperă o diferenţă de altitudine de 300 m cu o lungime de 700 m. Cine vrea să înconjoare valea, se poate da pe „Giro Delle Cime" (Dolomitii Sextner). Turul de o zi dupe este 5 munţi şi în jur de 30 km, pe care acoperiţi nu mai puţin de 9700 m de altitudine. Pentru freestyleri şi snowboarder există un snowpark cu tables, slides şi jumps la teleschiul Mont Elmo precum şi la instalaţiile Rienza în Dobbiaco.

Hochpustertal cu un total de 200 km pârtii un adevărat paradis de schi fond şi astfel face parte din cea mai mare asociaţie de schi fond "Dolomiti Nordicski" (cu un total de 1300 km). Aici se organizează cursele de Cupă Mondială astfel regiunea are pârtii bine preparate pentru toate nivelele de cunoştinţe. Pârtiile vă oferă privelişte unică asupra munţilor Dolomiţii. Un traseu pitoresc va duce la lacul de Dobbiaco. În moderna Nordic Arena schiorii de schi fond au parte de infrastructură bine întreţinută la fel şi o şcoală de schi fond şi duşuri publice. De asemena aici veţi găsii mai multe circuite începând de la 2,5 până la 10 km lungime, acestea sunt folosite şi de sportivi profesionişti ca pârtii de antrenament. Utilizarea pârtiilor este posibil contra cost. În San Candido vă stau la dispoziţie 22 km de pârtii de schi fond. În plus aveţi acces direct la reţeaua Drei Zinnen Dolomiten cu peste 200 km de pârtii cu diverse grade de dificultate şi legături directe.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Sporthotel Tyrol, Alta Pusteria, Italia